Garant-Uitgevers nodigen u van harte uit op de middagconferentie
Het wordende denken

De wereld verandert. Media leveren 24 uur per dag informatie aan die ons voortdurend confronteert met wat ’de ander’ meemaakt. Van honger tot verlies, van genot tot megawinst.  Noch het establishment, noch de familie, noch de politieke elite, noch het economisch gewin kan de ons ontslaan ons eigen antwoord te formuleren op kwesties als oorlog, honger, welvaart, crisis … Meer dan ooit komt het op onszelf aan om verantwoordelijkheid te nemen over ons oordeelsvermogen.

Dit gegeven legt een onmiskenbare druk op de kwaliteit van communicatie: hoe communiceren wij? Wat zeggen wij aan wie veraf is, aan wie dichtbij staat? Hoe zien wij de ander? Welke eisen leggen we onszelf op en hoe staat dit in verhouding tot een relatie met de ander? Als het andere voortdurend op onze huid zit … hoe denken we het andere?

Het wordende denken is een verzameling van artikels van acteur, regisseur en filosoof Leo Beyers (1933 – 2012). Tijdens dit boekenpodium zullen Suzan Langenberg en Catherine Schnitzer door Samuel IJsseling en Gido Berns worden geïnterviewd over Beyers zijn werk en leven. Er zullen tevens fragmenten worden getoond uit een in wording zijnde documentaire over hem.

info

Em. filosofen Samuel IJsseling (KU Leuven) en Gido Berns (Universiteit Tilburg) in gesprek met Suzan Langenberg en Catherine Schnitzer (Campus Gelbergen)

Woensdag, 18 maart 2015
14.30 uur - 16.30 uur

Toegang gratis, inschrijven verplicht via deze link

Somersstraat 13-15, 2018 Antwerpen
vlak bij Centraal Station en Parking Centraal - routebeschrijving