We werken minder, maar we hebben meer te doen. We hebben meer vrije tijd, maar we slapen minder. Terwijl we klagen over de drukte, de gejaagdheid en dreigende burn-outs, plannen we onze dagen vol. Kortom, onze tijd wordt ‘obees’; we proppen alles vol en zijn niet langer in staat om te lummelen of werkelijk niets te doen.

Wie denkt dat rusteloosheid een ziekte is van deze tijd, heeft het mis. Al eeuwenlang zoekt de mens een uitweg voor een probleem dat hij zelf veroorzaakt: een te vol leven. Maar is die rusteloosheid werkelijk een probleem, of is het juist een van onze voornaamste drijfveren? Passie, creativiteit en verlangen bestaan bij gratie van ongedurigheid, aldus filosoof en medicus Ignaas Devisch. 

In weerwil van alle pleidooien om te vertragen en de roep om spiritualiteit en ascese, breekt dit boek een lans voor de positieve kanten van een mateloos leven.

Na afloop signeert Ignaas Devisch !!

info

locatie
Brasserie Tiens, Leuvensestraat 95, 3300 Tienen

tijdstip
18.30-19.30 u

Suzan Langenberg, filosofe, organisatieadviseur voor Diversity en programmamaker voor Campus Gelbergen, gaat in gesprek met Ignaas Devisch, professor ethiek, filosofie en medische filosofie aan de Universiteit Gent en de Arteveldehogeschool. 

prijs gratis

Het boek Rusteloosheid is in de Brasserie te koop en wordt gesigneerd door Ignaas Devisch himself